top of page

SAMENLEVEN MET SAMENLEVINGSOVEREENKOMST

Image by Fabian Blank

FINANCIËN

In een samenlevingsovereenkomst nemen de partners op hoe ze samen omgaan met de financiën en hoe ze de kosten verdelen. Ze kunnen hierin ook vastleggen wat er gebeurt met de gezamenlijke woning, gezamenlijke inboedel en gezamenlijk spaargeld als ze uit elkaar gaan. Door het maken van duidelijke afspraken kan een discussie achteraf worden voorkomen.

Image by Kevin Matos

FISCALE PARTNERS

Fiscale voordelen zijn zeker iets om in acht te nemen. Indien de partners namelijk een samenlevingsovereenkomst bij een notaris hebben vastgelegd, dan zijn zij fiscale partners als zij ook op hetzelfde woonadres zijn ingeschreven. Dat kan de partners mogelijk veel belastingvoordeel opleveren.

​

Lees bij nieuwsberichten meer over het fiscaal partnerschap.

Image by Ben Wicks

KINDEREN

Binnen relaties staan de kinderen vaak op de eerste plaats, maar wie heeft wat te zeggen over de kinderen bij een samenlevingsovereenkomst? Het is goed dat u rekening houdt met feit dat alleen de biologische moeder automatisch het gezag over de kinderen heeft bij een samenlevingsovereenkomst. Wilt u als andere partner ook gezag hebben over de kinderen, dan moet u de kinderen bij de gemeente erkennen en gezamenlijk gezag aanvragen bij de rechtbank.

Samenleven met overeenkomst: Informatie en tips
Image by Mike Yukhtenko

WAT GEBEURT ER NA DE RELATIE OF OVERLIJDEN?

Hoe worden bijvoorbeeld de gezamenlijk gekochte spullen verdeeld wanneer de relatie eindigt? En wat gebeurt er wanneer een van de partners plotseling overlijdt?

Image by Matt Jones

EEN WONING KOPEN MET SAMENLEVINGSOVEREENKOMST

Lees hier alles over wat je moet weten wanneer je een woning wilt kopen met een samenlevingsoverenkomst.

Samenleven met overeenkomst: Informatie en tips

SAMENLEVEN MET OVEREENKOMST

Samenleven met overeenkomst: Video

©2022 door Huisje, boompje, samenlevingsvormpje. Met trots gemaakt met Wix.com
Op het gebruik van deze website zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing.
Wij (het team juristen achter de website Huisje, Boompje, Samenlevingsvormpje?) proberen op deze site juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootste mogelijke zorgvuldigheid en aandacht is samengesteld, zijn wij niet verantwoordelijk voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie. Het recht verandert immers vaak. Op de website is algemene juridische informatie te vinden. Deze informatie kan niet als vervanging van juridisch advies worden gezien. Wij adviseren u contact op te nemen met een beroepsprofessional, om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt.
Aan de informatie op de website kunnen geen rechten worden ontleend. Wij zijn niet aansprakelijkheid voor de schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie op de website. Voor het niet goed functioneren van de site zijn wij ook niet aansprakelijk.

bottom of page