top of page
Image by Luke Stackpoole

EEN WONING KOPEN ZONDER SAMENLEVINGSOVEREENKOMST

Partners die willen samenwonen kunnen ook zonder een samenlevingsovereenkomst een woning kopen. Eenvoudig is dat echter niet. Er is namelijk niets geregeld. Het is dan ook verstandig om voor het kopen van een woning, wel een samenlevingscontract te sluiten. 


Wilt u toch geen samenlevingsovereenkomst sluiten, dan dient u met het onderstaande rekening te houden.

een huis kopen zonder contract: Welkom
een huis kopen zonder contract: Informatie en tips
Image by Rowan Heuvel

GEZAMENLIJK KOPEN

Koopt u de woning gezamenlijk met uw partner, dan zijn beide partners eigenaar van de woning. In de koopakte kunt u laten opnemen in welke verhouding iedereen eigenaar is. 

​

LET OP: Beide partners kunnen op elk willekeurig moment besluiten om eruit te stappen. U bent dan als partner verplicht om dat deel van de woning over te kopen of om de woning volledig te verkopen. 

​

MAAR: Het is verstandig om een clausule in de koopakte op te laten nemen waarin de belofte staat dat de kopers zich voor maximaal vijf jaar binden. Op deze manier kan het risico van de partner uitkopen worden voorkomen (voor de duur van vijf jaar). Na die vijf jaar kan die belofte weer worden verlengd. Dat geeft over en weer enige zekerheid, echter tegelijkertijd kan het frustrerend zijn om gedurende deze tijd aan de woning vast te zitten.

©2022 door Huisje, boompje, samenlevingsvormpje. Met trots gemaakt met Wix.com
Op het gebruik van deze website zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing.
Wij (het team juristen achter de website Huisje, Boompje, Samenlevingsvormpje?) proberen op deze site juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootste mogelijke zorgvuldigheid en aandacht is samengesteld, zijn wij niet verantwoordelijk voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie. Het recht verandert immers vaak. Op de website is algemene juridische informatie te vinden. Deze informatie kan niet als vervanging van juridisch advies worden gezien. Wij adviseren u contact op te nemen met een beroepsprofessional, om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt.
Aan de informatie op de website kunnen geen rechten worden ontleend. Wij zijn niet aansprakelijkheid voor de schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie op de website. Voor het niet goed functioneren van de site zijn wij ook niet aansprakelijk.

bottom of page